Nieuws

Sneeuwklassen 4 tot 12 februari 2022

Voor het vertrek

Op dit moment weten we met zekerheid dat er 2 documenten nodig zijn om onze sneeuwklassers over de Italiaanse grens te krijgen en hen te laten genieten van een fantastische sneeuwklassen:

1. Europees coronacertificaat (in orde als voldaan is aan één van onderstaande voorwaarden) - gelieve dit via eHealth af     te drukken of ons als .pdf door te mailen.

  • volledige vaccinatie van max. 6 maanden oud, 2 prikken is voldoende
  • herstelcertificaat van max. 6 maanden oud
  • negatief testresultaat , liefst van een antigeentest van max. 48 u. oud. (dus donderdagavond afnemen)

2. Digital Passenger Locater Form (PLF)

  • Dit wordt door de school ingevuld als een groepsdocument. Je hoeft dit niet zelf te doen.

Gelieve het coronacertificaat voor het vertrek aan meester Gunter te bezorgen.

Rekening houden met corona

Ter plaatse tijdens ons verblijf

  • Voldoende mondmaskers meenemen. We dragen die waar het verplicht is.

  • We voorzien met de school zelftesten en FFP2-mondmaskers indien dat nodig zou zijn.

 

Recente corona-informatie voor reizen naar Italie.

Corona-situatie in Italië.

Wat als ...

Wat als een leerling positief test op sneeuwklassen?

In Italië (net zoals bij ons) is er in dat geval een verplichte quarantaine van minstens 7 dagen. De quarantaine-verblijfplaats is het adres dat opgegeven is via het PFL-formulier.

Wanneer het bovenstaande zich voordoet, dan nemen wij meteen contact op met de verzekering. Er zijn vervolgens 2 mogelijkheden:

A) Er wordt een vervroegde overbrenging geregeld. Dit wordt situatie per situatie bekeken. De verzekeringsmaatschappij zal op dat moment immers bekijken en beslissen wat de meest aangewezen manier (tijdstip, vervoersmiddel, begeleiding, ...) is om het kind terug naar België te laten reizen. Als een lokale arts of instantie echter een overbrenging weigert of als de overbrenging door de verzekeringsmaatschappij ingeschat wordt als 'niet de beste oplossing', dan is er optie B.

B) Er wordt een overbrenging geregeld voor een ouder naar Italië. (Je hoeft zelf niet tot daar te rijden) De verzekeringsmaatschappij zal het meest aangewezen transport regelen om een ouder tot bij het kind te brengen zodat hij/zij iemand bij zich heeft in geval van een quarantaine of een eventueel verlengd verblijf ter plaatse.

Brochure reisbijstand: https:///C:/Users/KA-D04/Documents/sneeuwklassen%202021-2022/Reisbijstand-jaarpolis-algemene-voorwaarden.pdf   

Gegevens van de organisaties

Reisorganisatie

Solmar

Pauwengraaf 20, 3630 Maasmechelen

+32 (0) 89 77 81 10

https://www.solmar.be/skitalia/

 

Busmaatschappij

Pelikaancars

Heuvelstraat 203, 3390 Tielt-Winge

+32 (0) 16 63 47 41

https://www.pelikaancars.be/

 

Hotel

Hotel Monteverde

Fraz. Gionghi 112

38040 LAVARONE (Italia)

https://www.hotelmonteverde.it/

 

Achtergrondinfo

Webcams Lavarone

Weersverwachtingen Lavarone

Sneeuwhoogte Lavarone  

Tijdschema

Heenreis vrijdag 4 februari 2022

In de voormiddag hebben de kinderen gewoon les. 's Middags mogen ze naar huis om zich klaar te maken. Als dit niet mogelijk is, dan kunnen de kinderen in de namiddag op school blijven. Breng meester Gunter hiervan op de hoogte.

Vanaf 16.00 u. verzamelen in de Baroniestraat. Omstreeks 16.30 u. vertrekt de bus. Aankomst in het hotel zaterdag omstreeks 11.30 u. Via de telefoonketting worden jullie op de hoogte gebracht.

Terugreis vrijdag 11 februari 2022

Omstreeks 17.00 u. vertrekt de bus in Italië. De aankomst in Oppuurs wordt verwacht op zaterdag 12 februari omstreeks 12.00 u. Jullie worden via de telefoonketting tijdig op de hoogte gebracht van het verwachte aankomstuur. Eens Brussel bereikt wordt de telefoonketting opgestart.